66% по-малко полети през 2020. Това ще отчете Международната

...
  66% по-малко полети през 2020. Това ще отчете Международната
Коментари Харесай

Тотален срив във въздухоплаването заради коронакризата

 
66% по-малко полети през 2020. Това ще регистрира Международната асоциация за въздушен превоз, откакто навлизайки в последното тримесечие, полети те към момента са малко, а очакванията на превозвачите за по-малки загуби не се оправдаха.

„ Туризъм, знаем - март, април, май - нямаше. Там приказваме за спадове в полети те към 90%, което до момента в никакъв случай не е било. След което лятно време започнаха да се възвръщат, само че действително чартърни полети - извънредно ниски спадове, нискобюджетни линии - спадове, постоянни авиолинии – спадове ”, изясни Константин Занков от Интитута за разбори и оценки в туризма пред Нова телевизия.

Дори в най-ваканционния месец август, пасажери те, ползващи въздушен превоз са били със 75% по-малко в съпоставяне със същия месец на миналата година. Огромните загуби доведоха до ръба на банкрута редица самолетни компании, изясняват от Интитута за разбори и оценки в туризма, и трансформираха държанието на пасажери те, което също основава проблем.

„ Това, което виждаме последно време, са едни доста засилени last minute резервации. Тоест, пътешествениците започнаха да пътуват повече, освен в личните си страни, а и на открито, само че резервациите са постоянно в последния миг, което е доста мъчно за самите бизнесмени в авиоиндустрията - да могат да възнамеряват своите доходи, какви машини, по какъв начин да летят и по този начин нататък ”, изясни Занков.

Някои от най-големите летища в света затвориха терминали, други останаха празни. За да оцелеят, превозвачите оптиват да се приспособяват като оферират гъвкави условия. Като анулация на полет в последния миг, възобновяване на сума, промяна на дата. Повечето от тях разчитат на финансова помощ от страната си, други - като Сингапурския народен авиопревозвач пък, демонстрираха изклютичелна досетливост и предложиха на клиентите си " полет за на никое място ". Трае към три часа, като самолети те изхвърчат и кацат на същото летище. Идеята е всеки, на когато липсва пътуването със аероплан, да може да му се наслаждения. Както и да се поддържат машините, оставени прекомерно дълго време на земя.

„ Хората ще пътуват по Коледа и Нова година, само че в България. Не за ски ваканции, а съотвенто приказваме за балнео и спа туризъм, културно-познавателен, къщи за посетители, различни форми на туризъм, дребни фамилни хотели. Говорейки си за зимния сезон, чакаме към 400 хиляди задгранични туристи по-малко тази година. Като цяло, най-вече настаняванията, които виждаме, ще бъдат от прилежащи страни ”, сподели още Занков.

А по кое време самолетът още веднъж ще се трансформира в желано транспортно средство, към момента е прогноза, която никой не се осмелява да направи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР